جمعه, 21 دی 1403

هنگام خرید یخچال و فریزر به نکات زیر توجه فرمایید:

مصرف کنندگان بایستی در موقع خرید یخچال و فریزر به برچسب انرژی دقت کنند که دارای بیشترین بازدهی و کارآیی باشد.

حجم یخچال و فریزر با توجه به نیاز و تعداد افراد خانواده و شرایط زیست محیطی انتخاب شود. در بسیاری از موارد یک یخچال فریزر 14 فوت یا حتی 12 فوت می تواند نیاز یک خانوادۀ دو تا چهار نفری را برآورده کند.

یخچال و فریزرهایی خریداری شود که خود یخچال فریزر بدون دخالت مصرف کننده در زمان لازم برفک ها را آب کرده و بدین ترتیب مصرف انرژی کاهش یابد. در غیر این صورت برفک ها را به طور منظم آب کنید، زیرا با افزایش قشر برفک مصرف انرژی بالا می رود.

بازده فریزرهای صندوقی 10 تا 25 درصد بیشتر از انواع ایستادۀ آن است. زیرا بهتر عایق کاری شده اند و هنگامی که در آن باز است هوا وارد آن نمی شود. یخچال هایی که در بالا و پایین خود به فریزر مجهز هستند، بیشترین بازدهی را دارند. در حقیقت یخچال هایی که در پایین خود فریزر دارند، 16% از مدل هایی که فریزر در کنار آنها قرار می گیرد، کمتر انرژی مصرف می کنند.
یخچال و فریزر را درمجاورت دستگاه های گرما زا و همچنین زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید چون مصرف انرژی آن افزایش می یابد. در صورتی که امکان رعایت این نکته مهم نباشد با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ کنید.

مطمئن شوید که سطح زیر یخچال به درستی تراز است. زیرا در این حالت در یخچال به صورت اتوماتیک بسته می شود. اگر سطح زیر یخچال صاف نیست حتماً با قرار دادن چیزی در زیر آن، یخچال را تراز کنید. چرا که اگر در یخچال بطور کامل بسته نشود، کارکرد درستی نخواهد داشت و در نهایت مصرف انرژی آن افزایش می یابد.

اگر شما دو یخچال یا فریزر در منزل خود دارید، از یکی از آنها صرف نظر کنید. زیرا یخچال اضافی می تواند در سال هزینۀ قبض برق منزلتان را افزایش دهد.

یخچال و فریزر نباید در دمای زیر 7 درجۀ سانتی گراد قرار گیرد. زیرا مادۀ سردساز آن به خوبی عمل نخواهد کرد.

پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا باید حداقل به اندازۀ 20 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد.

لازم است لوله های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دو بار گرد گیری شود. رعایت این موارد سبب انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله ها خواهد شد.

از کنار هم چیدین ظروف و مواد غذایی پرهیز کنید چون این کار گردش هوا را در یخچال یا فریزر دچار اختلال کرده و سبب افزایش مصرف بر می شود.

از باز و بسته کردن بی مورد در یخچال و فریزر خوداری نمایید.

در صورتی که ناچار به جا به جایی یخچال هستید حداقل دو ساعت بعد از جابجایی از روشن کردن یخچال جلوگیری کنید.

مواد غذایی را پیش از سرد شدن کامل در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال بویژه فریزر خودداری کنید. این کار سبب ایجاد فشار زیادی بر موتور خوهد شد.

جهت نگهداری مواد غذایی، پس از گذاشتن آنها در کیسه فریزر، در آنها را به صورتی ببندید که دیگر هوای اضافی در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن بر روی هر یک از کیسه ها برچسبی که حاوی مطالبی همچون نام مواد غذایی، نوع آن (سرخ شده، پخته وخام و ....) و تاریخ منجمد کردن باشد را بچسبانید. چنین برچسبی را با اطلاعات کلی تر شامل فهرست مواد غذایی داخل هر سبد، کشو، قفسه و یا طبقه نیز تهیه کرده و در محل مناسب بچسبانید. به این ترتیب دستیابی به مواد غذایی مورد نیاز بسیار آسان خواهد شد.

سعی کنید از منجمد کردن مواد غذایی و سبزیجات در فصل هایی که دسترسی به مواد غذایی تازه وجود دارد، حتی الامکان خودداری کنید.

نوار لاستیکی در یخچال و فریزر به مرر زمان انعطاف و کارآیی خود را از دست می دهد. توصیه می شود هر سال یک بار،  سالم بودن نوارها کنترل شود تا درصورت کوچکترین نشتی هوا، تعویض شوند. برای این آزمایش از قرار دادن یک برگه کاغذ بین در و بدنه استفاده نمایید اگر برگه محکم در جای خود قرار نگرفت یا به راحتی بیرون کشیده شد، احتمالاً لاستیک های اطراف یخچال خراب شده اند.

از قرار دادن انواع قوطی های کنسرو، رب گوجه فرنگی، گالن ها و بطری های حاوی شربت، ترشیجات، شیشه های مربا، عسل و ... در یخچال خودداری کنید. این کار باعث اشغال بی مورد فضای یخچال و فریزر و به تبع آن افزایش مصرف انرژی دستگاه خواهد شد.

افتادگی در یخچال یا فریزر به علت وزن آن باعث جدا شدن نوار لاستیکی از بدنه  می شود که می بایست لولای آن تعویض شود تا از اتلاف انرژی به دلیل خروج هوای سرد یخچال، جلوگیری شود. از پر کردن و سنگین شدن در دستگاه خودداری کنید.

از گذاشتن بطری های حاوی نوشابه های گاز دار در قسمت جایخی یخچال ها و یا قرار دادن آنها در فریزر جداً خودداری نمایید. این کار باعث می شود تا پس از انجماد کامل مایع در داخل بطری، بطری شکسته و مایع آن در داخل دستگاه پراکنده شود. عدم رعایت همین موضوع باعث می شود تا حداقل زمانی بین 10 تا 15 دقیقه در یخچال- فریزر را برای تمیز کردن ناشی از ترکیدن بطری باز بگذاریم که خود باعث اتلاف انرژی خواهد شد.

باید توجه داشت که تنظیم صحیح و به موقع ترموسات یخچال و یا فریزر با عنایت به مواردی همچون حجم و میزان مواد غذایی درون آنها، محل قرار گرفتن یخچال و فریزر و دمای محیط وسایل مزبور، نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی  این وسایل خواهد داشت و به عبارتی تنظیم نادرست و یا عدم توجه به تنظیم به موقع ترموسات باعث فاسد شدن و یا یخ زدگی مواد غذایی و به تبع آن افزایش صرف انرژی خواهد شد. بنابراین درجۀ ترموسات فریزر را بین 15 تا 18 درجه زیر صفر و درجۀ ترموسات یخچال را بین 2 تا 4 درجه بالای صفر تنظیم کنید. تنظیم درجه حرارت روی حدود 5 درجه پایین تر از میزان تعادل، می تواند سبب افزایش مصرف انرژی تا حدود بیش از 20 درصد شود.

در خرید دستگاه به بسته شدن کامل درها و مرغوبیت  چسبندگی نوار لاستیکی در یخچال و فریزر دقت و توجه کنید.

ضروری است ظروف و اشیایی که داخل یخچال فریزر می گذارید، تمیز و بدون بو باشد.

برای شستشوی جداره های داخل یخچال- فریزر، چه هنگامی که برای اولین بار می خواهید از این وسیله استفاده کنید و چه زمانی که قصد تمیز کردن آن را دارید، از مخلوط آب نیم گرم و جوش شیرین (هر لیتر آب یک قاشق جوش شیرین) و یک قطعه اسفنج نرم استفاده کنید و سپس آن را با پارچه ای نرم و تمیز خشک نمایید.

پس از هر بار شستشو برای یکنواخت شدن سرمای داخل یخچال فریزر باید چند ساعت یخچال فریزر خالی بوده و با در بسته کار کند.

از گذاشتن هرگونه پارچه، مقوا یا روزنامه بر روی طبقات یخچال باید جداً پرهیز کنیم. این کار از گردش هوا در یخچال جلوگیری می کند و مصرف برق آن را افزایش می دهد.

باید توجه داشت که گاز مورد استفاده در یخچال های کنونی، کلروفلوروکربن (CFC)  است. انتشار این گاز در هوا باعث نازک شدن لایه ازن می شود. باید متوجه خطر چنین گازهایی برای محیط زیست باشیم و در صورتی که یخچال فریزر ما از کار بیفتد و غیر قابل تعمیر باشد، هنگام تخلیۀ آن باید نکات ایمنی را رعایت کنیم.


گزارش بازدید
آمار صفحه
بازدید صفحه 343
پربیننده ترین روز 1397/06/21
آمار پر بيننده ترين روز 9
بازدید امروز صفحه 0
بازدید دیروز صفحه 0

6.1.7.0
گروه دورانV6.1.7.0